Gaming mus

På jagt efter en gaming mus?

Hvad er det vigtigste når man gamer? Ikke bare en god gaming mus, men en perfekt mus. Musen er et udtryk for hvor god du er. I FPS spil som CS:GO & CoD er den essentiel, men en god mus er også nødvendigt i mindre action prægede spil.

gaming mus

Kabel eller trådløs mus

Gaming mus kommer typisk i tre forskellige varianter, nemlig med eller uden kabel. Det er det evindelige dilemma for en gamer! Kabelmus har typisk hurtigere reaktionstid og anbefales derfor størstedelen af tiden for at optimere præcision og timing, mens opladelige mus uden kabel ser bedre ud men har en langt ringere udholdenhed.

Din mus afhænger af spilgenre

En anden vigtig ting at overveje, når du erhverver dig en gaming mus, er hvilken type spil du spiller. Mange gaming mus kommer nemlig med et utal af ekstra knapper på siden, som er velegnede til MMO eller MOBA-genrene, hvor spilleren ofte binder effekter, egenskaber eller noget helt tredje til knapperne som en genvej, for at kunne opretholde spilgenrens intensitet. Det hedder makro-knapper og findes typisk på venstre side, hvor din tommelfinger typisk hviler. Er du derimod til FPS-spil, kræves der sjældent andet end at dit højre- og venstreklik fungerer optimalt.

Gaming mus og DPI

Ud over musens udseende, bør du også tjekke op på musens særegne egenskaber, heriblandt DPI. Det kaldes også musens reaktionstid og det er en vigtig faktor ved højpræcisions-spil såsom Counter Strike, der kræver nøjagtig punktlighed. Spiller du derfor FPS, bør du kigge efter en mus med en høj DPI-sats. Sådanne indstiller kan ofte ændres i den software, der i dag medfølger langt de fleste mus.

Læs på PC Gamer om “the best gaming mouse”

Her kan du finde de bedste gaming mus på markedet lige nu!

Det er vigtigt at finde en mus, der har den rigtige størrelse til din hånd. Vi er alle forskellige og der findes heldigvis et væld af dertil indrettede mus. Vigtigst af alt er det, at musen er komfortabel når den ligger i din hånd. Det betyder at ryggen på musen ikke skal være for lav, så dine fingre skraber mod musemåtten, men heller ikke for høj så du spænder og får kramper i håndfladen og fingrene, når du klikker og griber om musen.