Gaming tastatur

Tid til et nyt gaming tastatur?

Er det svært at finde et gaming tastatur? Det kan godt føles som en jungle at finde rundt i gaming verdenen, og derfor gør vi det lidt nemmere for dig. Klik lidt rundt, kig på vores nyeste anmeldelser af gaming tastaturer, og bliv lidt klogere på hvad du skal bruge for et tastatur.

mekanisk gaming tastatur

Mekaniske gaming tastaturer

Gaming tastaturer er meget varierende og kan overordnet set inddeles i to forskellige modeller, navnlig det mekaniske tastatur og membrantastaturet.

Den mekaniske model er uden tvivl den mest populære på grund af sine mange tilpasningsmuligheder og selvfølgelig mekaniske knapper, hvoraf navnet ligeledes kommer. Mekaniske knapper er først og fremmest kendt for deres klik-lyde, der afhænger af hvilken farve mekaniske taster du bruger. Dette kaldes også switches og de kommer i mange forskellige farvevariationer. Hver enkelt farve har sine egne fordele og ulemper, som atter kommer an på, hvad dine personlige præferencer lyder på.

Alt om Gaming Anbefaler:

Razer BlackWidow Chroma

Razers populære Black Widow serie forsætter med denne nye Chroma udgave. Mekaniske tastaturer med Razers egen switch fungerer PERFEKT når du skal spille.

Fede farver hvor hver eneste tast er programmerbar til lige det du vil have. 5 dedikerede ekstra makroknapper hvis du kan lide shortcuts og bindings.

Specifikationer:

  • Razers mekaniske switch med 50g vægt aktivering
  • Chroma baggrundslys med over 16.8 millioner farver
  • 5 Dedikerede makroknapper som kan forudindstilles
  • Tilslutning via USB 3.0
  • Mulighed for at koble headset og mikrofon direkte i gaming tastaturet
  • Alle knapper fuldt programmerbare til din mange macros
  • Razer Synapse Software

Køber du dit gaming tastatur i en butik, har du oftest mulighed for at afprøve de forskellige switches på stedet. Det samme gør sig gældende, hvis du kan lide at shoppe på messer og LANs, hvor forskellige producenter ofte udstiller nye som gamle modeller. Det er en oplagt mulighed for at prøve, hvad der føles godt for dig.

Tastatur med makro knapper

Gaming tastaturer, specielt mekaniske tastaturer, har ofte mange fede features, blandt andet de såkaldte makro-knapper. Med makro-knapper kan du tilføje yderligere egenskaber til dit eksisterende tastatur og brugerindstille det til dit unikke behov. Spiller du eksempelvist MOBA-spil, så kan du binde dine karakters egenskaber eller funktioner til en bestemt knapknap. Det gør spillet mere flydende og tilgodeser dine behov.

Membran gaming tastaturer

Det er en kæmpe fordel kontra membrantastaturer, som dog også har sine egne, unikke fordele på trods af, at de sjældent er at foretrække ved gaming.

Membrantastaturer er meget støjsvage og ofte billigere end mekaniske tastaturer. Det kan være en god ide at prøve de forskellige tastaturer, inden du endeligt beslutter dig for, hvilken model, mærke m.m dit næste gaming tastatur skal være. Et gaming keyboard er noget, der holder længe og er derfor en god ide at investere i ordentligt, holdbart og komfortabelt udstyr.

Hvis du alvorligt ønsker at game på din computer er et normalt kontor tastatur ikke optimalt. Hvis du er villig til at betale lidt penge for noget funktionelt, farverigt og brugervenlig, anbefaler vi, at du kigger på dette keyboard: Razer BlackWidow Chroma (ca. 1100 kr. på Amazon), som topper vores liste, men der er masser af andre gode muligheder for forskellige typer af gamere, i en bred vifte af priser. Hvis du leder efter et tastatur med et hav af makro knapper til massivt multiplayer online (MMO) spil anbefaler vi Logitech G910 Orion Spark (ca. 1200 kr. på Amazon). Hvis du ikke har oceaner af plads på dit skrivebord, kan du være bedre stillet med CM Storm QuickFire Rapid (ca. 500kr. på Amazon).
Der er kun én regel man ikke må bryde i gamerverdenen for at vælge den perfekte tastatur – Gå med mekaniske taster, når det er muligt. Folietastaturer er sjældent det værd.

Sådan tester vi gaming tastaturer

Når vi evaluerer et nyt gaming tastatur tjekker vi altid først hvor nemt det er at sætte op. Vi sætter det i computeren og installerer driver eller software hvis nødvendigt. Dernæst tester vi hvor nemt det er at ændre indtillinger på tastaturet. Når vi har gjort dette, kører vi en standard ”Ten Thumbs Typing Test” ved siden af et standard kontor tastatur og ser hvilken der skriver hurtigst og mest akkurat. Herfra evaluerer vi software, bedømmer, og ser hvor nemt det er at sætte profiler op, skifte farver og lave makroer. Til slut tester vi tastaturet i minimum fire spil i forskellige genrer for at se hvor godt de klarer sig, og om de har nogen fordele eller ulempe i nogle af spillene.

Vi forventer selvfølgelig at genre bestemte tastaturer (f.eks. et tastatur lavet til World of Warcraft) har nogle genrebestemte fordele.

Alle tastaturer bliver også testet i hverdagsopgaver i et par dage for at teste komforten og deres nøjagtighed.

Læs mere om gaming keyboard på tech radar her